De VerhalenKaravaan
De VerhalenKaravaan wekt bijna-vergeten-verhalen op een eigentijdse manier tot leven. De verhalen zijn verbonden met het landschap, lokale helden en de eigenaardigheden van het Land van Heusden en Altena en zijn opgehaald dankzij tips van bewoners.

De verhalen werden doorgegeven aan lokale kunstenaars, tekstdichters en muzikanten. Zij lieten zich inspireren door de opgetekende geschiedenis en gaven daar hun eigen draai aan. Maar ook de kinderen van basisschool De Almgaard en De Peppel
kregen een workshop op locatie en gaven in beeld en tekst hun visie op de lokale geschiedenis. Het geheel werd in het najaar van 2010 gepresenteerd aan het publiek. De informatie op deze website geeft een beeld van al deze creativiteit.


Initiatief

De VerhalenKaravaan is een initiatief van journalist Piet Hartman en kunstenaar Jack van Mildert met medewerking van de gemeente Aalburg, gemeente Werkendam, gemeente Woudrichem en Schatten van Brabant van de provincie Noord-Brabant.


Contact
Wilt u reageren of een bijzonder verhaal aanmelden dan kan dat! Bel de VerhalenKaravaan op 0183-565024 of stuur e-mail door op deze link te klikken.